Трафикант на бежанци спечели обществена поръчка

гранична полицияГлавна дирекция „Гранична полиция“ е подписала договор за изпълнение на обществена поръчка с фирма, чийто собственик е обвинен в нелегален трафик на бежанци, сочи разследване на Дарик – Бургас. Поръчката е именно за превоз на нелегални имигранти – само че законен.

Фирма „Еделвайс 0707“ е спечелила търг за превоз на бежанци, обявен от Гранична полиция, тъй като е дала най-добра ценова оферта сред останалите кандидати. Компанията ще превозва мигрантите срещу 6,28 лв на км с ДДС. Договорът е на обща стойност 195 580 лв и е подписан от директора на Гранична полиция Антонио Ангелов на 8 август.

Докато тече процедурата за избор на изпълнител обаче управителят на фирмата Григор Тошков Григоров, на 34 години, е спрян на пътя между Варвара и Царево да управлява автобус, пълен с 65 чуждестранни граждани без документи. Те твърдяли, че са от Афганистан и Ирак. Григоров е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение за нелегален трафик. По-късно се признава за виновен и се съгласява на извънсъдебно споразумение с прокуратурата в Царево.

Въпреки проблемите със закона на Григоров, това не пречи компанията му да бъде избрана за изпълнител на поръчката. Парадоксално е, че в момента автобусът, с който ще трябва да се возят бежанците, се намира на паркинг на полицията в Царево, докато тече разследването. Въпреки това изглежда Григоров ще може да продължи да превозва бежанци, този път легално.

Инстрейд Застрахователен брокер припомня, че от април 2016 година българското законодателство допуска представянето на застраховка Финансова гаранция (Бонд) като алтернатива на банковата гаранция при кандидатстване и изпълнение на обществени поръчки. Разгледайте специализирания сайт Гаранция.com, за да се запознаете с този тип продукти и не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси или желаете да получите оферта.


top