Втора обществена поръчка за ремонт на кораби пусна военният министър Николай Ненчев

обществена поръчкаВтора обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за ремонт на военни кораби обяви в рамките на едва три седмици министърът на отбраната Николай Ненчев. 4,7 млн. лв. за ремонт на девет стари кораба през следващите 4 години, обяви, че дава Министерството на отбраната в края на месец юли. В началото на тази седмица е пусната поръчка за ремонт на други девет кораба, като този път стойността на ремонтите не трябва да надвишава 4,5 млн. лв.

Общо 18 кораба трябва да ремонтира Министество на отбраната до 2020 г., което ще струва малко над 9 млн. лв., става ясно от документациите по двете обществени поръчки. При първата поръчка доков ремонт на плавателни съдове ще засегне – учебно-спомагателен плавателен съд, противопожарен кораб, танкер-бункеровчик, транспортен кораб, можещ да превозва до три средни танка, фрегата, спасителен кораб.

Нова поръчка предвижда ремонт на кораби, сред които: фрегата “Смели”, корветите “Мълния”, “Бодри”, “Решителни” и миночистачът “Яхонт”. Основният им ремонт ще включва  пребоядисване и възстановяване на нарушената водопроницаемост. Гаранционният срок за пребоядисаната подводна част на корабите трябва да е не по-малко от 36 месеца.

Инстрейд Застрахователен брокер припомня, че от април 2016 година в Закона за обществените поръчки бе въведена възможността за предоставяне на застраховка вместо банкова гаранция при кандидатстване в търгове и изпълнение на обществени поръчки. Този тип продукти вече се предлагат от три застрахователни компании на българския пазар. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top