МФ хвана борчове на 30 фирми с обществени поръчки за часове

поръчки30 фирми, спечелили обществени поръчки, но длъжници на хазната, хвана едва за няколко часа нов софтуер на Министерство на финансите. Сумата, която е трябвало да получат тези фирми по поръчките, възлиза на 219 хил. лева. Сега обаче държавата ще си приспадне неплатеното и едва след това ще им плати за тях.

Със софтуера финансовото ведомство е проверило още 182 фирми, които обаче са се оказали изрядни към бюджета и ще получат 2,927 млн. лв. по поръчките.

Софтуерът заработи от вчера сутринта и е достъпен на интернет страницата на Министерство на финансите, съобщиха от ведомството. В рамките на вчерашния работен ден са подадени общо 212 запитвания от разпоредители с бюджетни средства.

С помощта на софтуера плащанията по договори на бенефициенти ще бъдат правени единствено след потвърждение от НАП и Агенция „Митници“.

Инстрейд Застрахователен брокер припомня, че от април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка. Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top