2,5 млн. лв. поръчка за нови физкултурни салони в 2 школа обяви община Бургас

поръчкаНа нови физкултурни салони за около 2,5 млн. лв. ще се радват учениците в бургаската Търговска гимназия и ПГЕЕ “Константин Фотинов”. Община Бургас вече е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи, а средствата са от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

В дворовете и на двете школа ще бъдат изградени изцяло нови сгради с функцията на физкултурни салони. Сумата за строителството им е разпределена почти по-равно, като съвсем малко по-скъпа ще е спортната зала в Търговската гимназия.  Тя ще бъде свързана с училището посредством топла връзка. В нея ще има съблекални за момичета и момчета с душове и санитарни възли, работилница, тренировъчна зала, бюфет, кабинет за учителите по физкултура със санитарен възел и съблекалня, складове за спортен инвентар и оборудване за общите мероприятия.

Физкултурният салон на Електрото ще бъде на 4 етажа, един от които подземен.  На подземния етаж ще са съблекалните, тоалетните и душовете. Самият физкултурен салон ще бъде на първия етаж, а до него ще има по-малка фитнес зала с големи витрини към вътрешния двор. На втория етаж ще има четири специализирани кабинета със собствени хранилища, тоалетни с умивални за учениците и склад. На третия етаж ще има открита тераса на плоския покрив и излаз на стълбищната клетка.

На 11 октомври тази година ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка, след което ще бъде избран неин изпълнител.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top