Обществена поръчка за 10 млн. лв. за ремонт на три хеликоптера пусна МО

%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%ba%d0%b0Обществена поръчка за ремонт на авиационна техника обяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Става дума за ремонт на три хеликоптера Ми-17 за обща стойност от 10 млн.  лева без ДДС.

Министерството на отбраната сключи договор за ремонт на един Ми-17 на стойност 3,735 млн. лева без ДДС в края на миналата година. Тогава изпълнител на поръчката беше държавната “ТЕРЕМ” ЕАД.

През последните години хеликоптерите Ми-17 се ползват главно за гасене на горски пожари и спасяване на закъсали туристи във високо планински райони.

Ремонтните дейности по трите хеликоптера трябва да се осъществят в срок от 48 месеца. Гаранционният срок на ремонтираните хеликоптери и оборудването им не трябва да е по-малко от 1000 летателни часа или 12 месеца, считано от издаването на приемно-предавателен протокол за извършения ремонт. Очаква се след извършването на ремонта машините да имат удължен експлоатационен период от поне още 7 години.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top