Втора поръчка за застраховка на бг военните зад граница пуска МО

%d0%b7%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b0Втора обществена поръчка за застраховка на нашите военни зад граница обяви Министерство на отбраната. 160 000 лв. без ДДС ще плати ведомството за “Злополука и медицински разходи вследствие на злополука и/или акутно заболяване” на дългосрочно и краткосрочно командировани в чужбина военнослужещи и цивилни служители. Срокът на договора ще е три години и се планира да започне от 01 април 2017 г.

Застраховането за злополука и медицински разходи ще засегне около 300 души на година или общо около 900 военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната до края на март 2020 година.

В началото на август Министерството на отбраната пусна обществена поръчка за 763 000 лв. без ДДС за застраховането на живота на българските военнослужещи и на подвижната техника, които изпълняват мисии в Афганистан, Косово и Босна и Херцеговина, както и на превозващите ги екипажи.  Но се оказва, че в хода на процедурата се е стигнало до изменение на заданието и до отлагане на срока за отваряне на документацията с две седмици.

През последните месеци Министерство на отбраната бе принудено да прекрати и да обяви повторно две обществени поръчки – за доставка на 10 нови и 10 стари автобуса на стойност 3 млн. лв., както и за доставка на горива за Военновъздушните и Сухопътните сили на стойност 71 млн. лв. Причините за прекратяването на поръчките станаха допуснати нарушения при обявяването и провеждането на процедурите за обществените поръчки.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.

 


top