Обществени поръчки за близо 4 млн. лв. прекрати Община Шумен

%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%ba%d0%b8Две обществени поръчки спря Община Шумен. Едната е обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за детски градини, ясли и социални заведения на стойност 3 332 813 лева без ДДС. Търгът за закупуване на сметопочистваща техника за 732 407 лева без ДДС също е прекратен.

Заповедите за спирането на обществените поръчки са публикувани на сайта на Община Шумен.

Причината за прекратяването на двата търга са нарушения при откриването на процедурите за възлагането им, което води до невъзможност правилно да се разчетат изискванията на Общината.

Местната администрацията вече е започнала работа по отстраняване на пропуските и двете обществени поръчки ще бъдат обявени отново, съобщиха от пресцентъра на общината.

Обществената поръчка за доставка на хранителни продукти ще бъде обявена във възможно най-кратки срокове и няма да има риск за детските и социалните заведения. Поръчката за сметопочистващата техника ще се обяви до края на годината, казаха още от общината.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top