9 са кандидатите за възстановяване от Видин – Кула – Връшка чука

%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b59 са кандидатите за изпълнение на строително-монтажните работи за възстановяване на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука, съобщиха от пътната агенция. Отворените оферти, по реда на постъпването им в АПИ, са на: „Тарктур“ ЕООД; Обединение „Път Видин БГ 2016“, в което участват: „Станилов“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД, „Автомагистрали Хемус“ АД, Сдружение „Връшка чука“ 2016, в което са: „Хидроинжект“ ЕООД и „Атлас Балкан“ ООД, „Мегаинвест-холд“ ЕООД; „Агромах“ ЕООД,  ДЗЗД „Инфраструктура Връшка Чука“, с участници: „ОРС Инфраструктура“ ООД и „ПСТ – Видин“ ЕООД, „Интерхолд“ ЕООД и на „Евро Алианс Геотехника“ АД.

Обществената поръчка включва изграждането на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на пътния участък, както и реконструкция на компрометирания водосток. Прогнозната стойност е 2 350 600 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 110 дни. Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта.

Интензивните валежи през 2014 г. активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в участъка от км 10+100 до км 10+230, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и широчина. Разрушен е и тръбен водосток при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да се предложат конкретни мерки и технически проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък. Авариралата отсечка е между селата Бела Рада и Войница.

Засегнатият участък е затворен за движение, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут – по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top