Дирекция “Обществени поръчки” създават в МВР

%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8Нова дирекция „Обществени поръчки” в Министерство на вътрешните работи (МВР) създава правителството, одобрявайки днес промени в Правилника за устройството и дейността на ведомството, съобщи правителствената пресслужба.

Функциите й ще са свързани с прогнозиране, планиране, подготовка и провеждане на обществените поръчки в МВР.  Новата дирекция ще отговаря и за сключването на договори, рамкови споразумения и приемането на резултати от тях. За създаването й не са необходими допълнителни щатни бройки и средства по бюджета на министерството.

Дирекцията ще е с фокус към 160 млн. евро, които Европейската комисия отпусна на България в средата на септември. Намерението на България да иска спешно финансиране бе обявено първо от премиера Бойко Борисов. Той заяви, че средствата ще се използват за охрана на границите от мигранти. По-късно говорителят на Европейската комисия (ЕК) Наташа Берто обясни, че парите не са за строеж на огради по границата, пише Дневник.

Зам.министърът на вътрешните работи Филип Гунев обясни, че по-голямата част – 80%, от договореното с ЕК ще отиде за охрана на границата.

В началото на ноември пък правителството възложи на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова да създаде необходимата организация за изразходване на допълнително отпуснатите пари за овладяване на миграционния натиск по границата.

Това е и целта на новосъздадената дирекция – специален екип да се грижи за разходването на парите, които са предназначени за сигурност по границата и подобряване условията и капацитета на управление на миграционния поток.

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.   Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.

 

 


top