Строим с държавни пари оранжерия в Монголия

В последния ден от управлението си българското правителство обяви обществена поръчка за проектиране и строеж на оранжерия в Монголия на стойност 1,4 млн. лв. Документацията е публикувана на сайта на Министерството на земеделието на 14 ноември.

Оранжерията ще е с площ от 5000 кв.м. и ще е високотехнологична – ще издържа на температури от -50 до +40 градуса. В парника няма да се отглеждат екзотични плодове, а български домати, пипер и краставици.

Строителството на оранжерията е договорено през май 2015 година. В рамките на споразумението българската страна ще построи в Улан Батор оранжерия и ще предостави консултантски услуги и техническа помощ след изграждането й. Целта е да се демонстрира нашия опит и технологии в областта. Оранжерията ще бъде построена в съответствие с европейските стандарти, като бъдат използвани системи с автоматично управление за отопление, осветление, вентилация, мъглуване и напояване.

Изпълнителят на поръчката ще трябва да предостави гаранция в размер на 3 % от сумата. Тя може да е под формата на Застраховка Гаранция, банкова гаранция или парична гаранция.

Използването на застраховка като гаранция бе въведено в България с промените в Закона за обществените поръчки през април 2016 година. Продуктът има множество предимства пред банковата и паричната гаранция и се радва на засилен интерес след въвеждането му на пазара. Научете още С какво застраховката е по-добра от банковата гаранция. За пълна информация и сключване на застраховка, свържете се с нас.

 


top