С търг за 5,5 млн. лева Варна ще ремонтира основни булеварди

търг варна

С обществена поръчка за 5,45 млн. лева Община Варна ще търси изпълнители за основен ремонт на три главни булеварда в морската столица. Реконструкцията на пътищата е част от втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт.

 

Планира се цялостно обновяване на бул. “Приморски” в отсечката между ул. „Ст. Стамболов” и бул. „Цар Освободител” заедно с прилежащия автоподлез. Бул. “Първи май” в ж.к. Аспарухово също влиза в проекта на обществената поръчка. Строителни дейности се планират и за бул. “Цар Освободител” в участъка от бул. “Приморски” до бул. “Княз Борис I”.

 

Най-много средства се очаква да отидат за ремонт на бул. „Първи май” – до 3,8 млн. лв. За “Цар Освободител” са предвидени до 920 хил. лв., а за бул. „Приморски” – до 711 хил. лв.

 

Строителните дейности предвиждат преасфалтиране, изграждане на нови тротоари и бордюри, монтиране на стълбове за улично осветление и реконструкция на ВиК инфраструктурата, пише Darik News.

 

До 23 февруари се приемат документи за участие в търга. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е между 8 и 9 месеца.

 

Гаранция за изпълнение на обществените поръчки

За доброто изпълнение на обществени поръчки Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД) –  най-съвременният продукт, осигуряващ гъвкавост и изгодни условия както за изпълнителя, така и за възложителя на обществената поръчка.

 

Съгласно промените в Закона за обществените поръчки, в сила от април 2016 година, гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top