София купува с търг за 61 млн. лв. 13 чисто нови трамвая

търг за трамваи

Столична община пуска обществена поръчка за 61 млн. лева за поръчка на 13 чисто нови трамвая. В търга са включени и обучение на служителите и работниците, които ще поддържат, диагностицират и ремонтират новите возила, пише „Сега“.

 

След ремонта на трасето на линия 5, тя вероятно ще бъде обслужвана от новите трамваи. В цената на обществената поръчка Столична община е включила и всички материали и оборудване, необходими за поддръжката на машините.

 

Междувременно, 4 от 28 трамвая втора употреба ще бъдат пуснати в следващия месец от Столична община. Возилата са подарък от швейцарския град Базел.

 

Трамваите са произведени през 1989 г., а експлоатационният им срок е до 2032 г. Тогава възрастта им ще се доближи до тази на най-старите трамваи, които са в движение в момента. Първите 4 от тях са предназначени да обслужват линии 6 и 12.

 

За доброто изпълнение на обществени поръчки Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД) –  най-съвременният продукт, осигуряващ гъвкавост и изгодни условия както за изпълнителя, така и за възложителя на обществената поръчка.

 

Съгласно промените в Закона за обществените поръчки, в сила от април 2016 година, гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top