ЦИК пуска търга на стойност 12,5 млн. лева за машини за гласуване през март

обществените поръчи през 2016

Централната избирателна комисия (ЦИК) официално обяви обществената поръчка за доставяне на машини за гласуване на предстоящите предсрочни избори през март. С търга ще се осигурят устройства за всички избирателни секции в България и в чужбина, става ясно от публикуваните от ЦИК данни.

 

Обществената поръчка е с предмет „Осигуряване/наемане на специализирани устройства за машинно гласуване за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.“. Обявлението на ЦИК идва само дни след като ВАС отмени решение, с което на практика принуди Комисията да предприеме бързи мерки за осигуряване на машинно гласуване във всички секции.

 

Машинното гласуване досега

Досега такива устройства бяха осигурени само в 500 секции в страната. С настоящата обществена поръчка на ЦИК ще се търсят машини за останалите 12 500 избирателни секции. Прогнозната стойност на търга е 12,5 млн. лева без ДДС, а максималната е 15 млн. лева без ДДС.

 

С процедурата ЦИК ще осигури машинно гласуване за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март. Регистрация вече е дадена на 13 партии. Комисията е отказала да регистрира 5 партии, заради нередовни документи. Регистрираните коалиции са общо 9. За гласуване в чужбина са подадени над 4200 заявления като най-голям брой са в Обединеното кралство, Германия и Испания.

 

Инстрейд Застрахователен брокер предлага застраховка гаранция – най-съвеременнията продукт на пазара. Той осигурява гъвкавост и изгодни условия при изпълнението на обществени поръчки. Застраховка Гаранция (БОНД) е добро решение както за изпълнителите, така и за възложителите на търгове. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top