Столична община обновява 26 училища и детски градини с 50 млн. лева

Столична община училища

Предстои Столична община да обяви обществена поръчка за строителни дейности в 26 детски градини и училища в София. Цялостната модернизация на заведенията вече е част от одобрен проект, съобщи заместник-кметът Дончо Барбалов.

 

Обновяването на сградите ще се извършва поетапно. Общо над 50 млн. лева са предвидени за финансиране по оперативната програма. 15 млн. лева от тях ще бъдат изразходвани за началото на строителните работи през тази година, пише „Днес“.

 

Основният ремонт се предвижда да бъде направен през следващите 3 години. Общо 10 общински детски градини и 16 училища са част от проекта за цялостната реконструкция на сгради. Сред тях са 57 Спортно училище, 9 Френска езикова гимназия, 147 Основно училище и 140 СОУ.

 

Освен основен ремонт на сградите, в които се помещават учебните заведения, се предвижда и внедряването на мерки за енергийна ефективност, както и обновяване на материално-техническата база в столичните райони „Средец“, „Връбница“, „Красна поляна“, „Илинден“ и „Надежда“. Проектът е част от направление „Инвестиции и строителство“ към Столична община.

 

Междувременно Столична община продължава и процеса по закупуване на 13 чисто нови трамвая с обществена поръчка за 61 млн. лева. В търга са включени и обучение на служителите и работниците, които ще поддържат, диагностицират и ремонтират новите возила.

 

Припомняме, че съгласно промените в Закона за обществени поръчки от април 2016 г., гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция. Застраховка Гаранция (БОНД) е най-съвременният продукт, който се предлага на българския пазар от три застрахователни компании чрез Инстрейд Застрахователен брокер. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top