В МОСВ няма нарушения на обществени поръчки, в МВР – над 30 са забавени

нарушения на обществени поръчки

След вътрешен одит в министерството на околната среда и водите (МОСВ) не са открити нарушения при процедурите за обществени поръчки, проведени от средата на 2016 г. до този момент. Проверките са наредени от служебния министър Ирина Костова, предаде БГНЕС.

 

На пресконференция Костова представи и екипа си, както и ключовите задачи за периода на управлението си. Заместник-министрите към МОСВ в служебното правителство ще са трима, обяви Ирина Костова.

 

За разлика от МОСВ, във вътрешното министерство има забавяне на провеждането на 31 обществени поръчки, пише „Дарик“ Поръчките са по програма на ЕК за охрана на външните граници, като общата им стойност е 160 млн. евро, съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

 

Според него липсата на административен капацитет е причината за забавяне на сроковете по търговете. Узунов заяви, че МВР се заема с търсенето на решения на проблема с недогстига на служители.

 

Гаранции за изпълнение на обществени поръчки

За доброто изпълнение на обществени поръчки Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД) –  най-съвременният продукт, осигуряващ гъвкавост и изгодни условия както за изпълнителя, така и за възложителя на обществената поръчка.

 

Съгласно промените в Закона за обществените поръчки, в сила от април 2016 година, гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top