Столична община пуска търг за ремонт на 15 улици за 11 млн. лева

столична община обществена поръчка за ремонт

15 второкласни улици ще бъдат ремонтирани или изградени наново на територията на София. Това стана ясно от обявена от Столична община обществена поръчка на стойност 11,320 млн. лева без ДДС, пише „Дневник“.

 

До 27 март фирмите ще могат да подават документи за участие в процедурата за избор на изпълнител. Ремонти се планират в различни райони на София, сред които „Връбница“, „Малинова долина“, „Овча купел“, „Витоша“ и други. Крайният срок за изпълнение на всеки един от обектите е 31 декември 2018 г. За всяка позиция от търга допустимият брой кандидати е двама.

 

За обявената обществена поръчка за ремонт на улиците, Столична община ще оценява офертите по критерий, който е еднакъв за всички 15 обекта. Цената ще има най-голяма тежест при избор на изпълнител – 80 точки. С останалите 20 точки ще се оценява срокът на изпълнение.

 

Ремонтът на улица “3-та” в кв. “Малинова долина” е с най-висока прогнозна стойност – 2.250 млн. лв. За ул. “Народно хоро” в “Овча купел” са планирани не повече от 1.395 млн. лева. Най-ниска стойност има реконструкцията на ул. „6-та“ в квартал Обеля.

 

Търговете досега

Преди седмица стана ясно също, че Столична община планира да обяви търг за ремонт на 26 детски градини и училища в София.  Общо над 50 млн. лева са предвидени за финансиране по оперативната програма.

 

За да се гарантира качествено изпълнение на обществените поръчки, както за изпълнителя, така и за възложителя, е наличен интрументът Застраховка Гаранция (БОНД) на Инстрейд Застрахователен Брокер. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top