Бургас прави ремонти с поръчка за 5,6 млн. лева

застраховка гаранция обществена поръчка

Централната улица „Богориди“ в Бургас ще бъде ремонтирана с финансиране по обществена поръчка. С нея се планира и обновяване на междублоково пространство в квартал „Меден рудник“. Стойността на цялата обществена поръчка, обявена от Община Бургас, е малко над 5,6 млн. лева без ДДС.

 

До 3-ти април кандидатите за изпълнителни на ремонтните дейности могат да подават своите оферти към възложителя. На 4-ти април ще бъдат отворени всички предложения.

 

Планираната сума за ремонт на централната ул. „Богороди“ е  2 874 053.82 лв. без ДДС. Реконструкцията ще обхване пешеходната зона от ул. Демокрация до ул. Лермонтов. В поръчката предвижда да обхване цялостна реконструкция на зоната, включително осветление, водни ефекти и градски елементи.

 

Още толкова се предвижда и за ремонт на междублоковото пространство в зона В на комплекс „Меден рудник” – точната сума е 2 794 628.32 лв. без ДДС. Планира се създаването на нова зона за паркиране, улично осветление, обновяване на тротоари, създаване на система за подземно сметосъбиране, засаждане на дървета.

 

В началото на февруари Община Бургас пусна и друга обществена поръчка – за видео наблюдение на обществените пространства и градския транспорт. Сумата на търга е над 165 хил. лева като се търсят над 500 видеокамери. Изпълнителят ще бъде ангажиран с доставянето на устройствата, монтажа и поддръжката на необходимата техника.

 

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.

 

Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.

 


top