БДЖ ремонтира 30 локомотива с нова обществена поръчка

обществена поръчка на бдж

30 локомотива на БДЖ предстои да бъдат ремонтирани. Скоро се очаква да бъде обявена обществена поръчка, каза Георги Друмев пред журналисти – изпълнителен директор на дружеството.

 

Като един от основните фокуси бе посочен този за дълга на железниците. Поради натрупване на големи задължение през последните години, активите на БДЖ в момента отиват само за погасяване на кредити. Така средства за подобряване на качеството на превозите не се заделят.

 

Друмев посочи още, че направените наскоро промени в ръководството на холдинга са повлияли положително на организацията на превозите, пише Инвестор. По думите му в пъти са намалели закъсненията при влаковете.

 

Освен това, целият график на пътническите превози е оптимизиран. За товарни превози дневно се ползват от 6 до 8 локомотива, като се наблюдава недостиг на 8 влакови композиции – почти двойно по-малко от преди.

 

Около 500 хил. лева е спечелило дружеството от атракционни пътувания с ретро-влакове през миналата година, посочи още Друмев.

Обществените поръчки на БДЖ досега

В началото на февруари стана ясно, че БДЖ ще стартира и други обществени поръчки на обща стойност около 700 млн. лева до края на месец март. С еврофондове ще се финансират три големи жп проекти, заяви Христо Алексиев – служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Алексиев обяви новите търгове по време на представянето на основните приоритети и задачи на своя екип до изборите в края на март.

Гаранция за обществени поръчки

За сключване на договор с избран изпълнител на обществена поръчка е задължително предоставянето на гаранция за изпълнение на договора и за гаранционна поддръжка.

Освен под формата на парична или банкова гаранция, те могат да са под формата на Застраховка Гаранция, която бе въведена в ЗОП през април 2016 г. Застраховките на гаранции са удобен и съвременен продукт, широко разпространен в западна Европа. За информация и оферта, свържете се с Инстрейд Застрахователен брокер.а


top