София пуска поръчка за броене на пътниците в градския транспорт

обществени поръчки перник

Столична община дава 2 млн. лева за нова система за броене на пътниците в градския транспорт в реално време.  С нова обществена поръчка се предвижда да бъдат инсталирани устройства в над 200 автобуси и тролейбуси по линиите в София, пише Mediapool.

 

Новата система ще позволи да се определят линиите от градския транспорт с най-голямо натоварване. Тогава Столична община ще може да насочва допълнително средства при необходимост. Около 10 000 лв. ще струва средно внедряването на системата в едно превозно средство.

 

Към момента „Центърът за градска мобилност“ извършва ръчно броенето на пътниците. С настоящата обществена поръчка този процес ще бъде улеснен и автоматизиран, което ще позволи да се оптимизират маршрутите и графиците на градския транспорт.  Очаква се  и намаляване на броя на пътниците, които се возят без билет.

 

Поръчката предвижда доставка и монтаж на бордова система за поставяне на сензорни устройства за засичане на пътниците на всяка врата на превозните средства. Планира се поддръжка на системата за срок от 10 години. Офертите от кандидатите по обществената поръчка се подават до 4 април.

 

Освен този търг се предвиждат и други процедури, свързани с интегрирания столичен градски транспорт. Планира се доставка на още 220 електронни табла по спирките за над 1 млн. лв. без ДДС. 300 000 лв. без ДДС пък се отделят за инсталирането на сигнализация за приоритетно преминаване на колите от градския транспорт.

Гаранция за изпълнение на обществени поръчки

От април 2016 година задължителната гаранция, която изпълнителите на обществени поръчки трябва да представят, може да е под формата на застраховка, припомня Инстрейд Застрахователен брокер.

 

Застраховка Финансова гаранция е инструмент, широко използван в Европейския съюз и други страни, тъй като има ред предимства пред паричната и банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага Застраховка Гаранция от самото начало. Свържете се с нас, за да ви дадем подробности и оферта.


top