Столичното метро търси охрана с обществена поръчка за 26 млн. лева

охрана на софийското метро

С нова обществена поръчка за 26 млн. лева ще се осигури охраната на софийското метро за следващите 4 години. Това става ясно от обявения от Столичната общинска фирма „Метрополитен“ търг, пише Стандарт.

 

По същество фирмата, която ще спечели обществената поръчка е Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Тъй като метрото е национален обект от стратегическо значение, покана за изпълнител е пратена директно на софийската полиция. Конкурсът не е отворен за други кандидати.

 

Поръчката е за охрана на 35 метростанции в столицата като общата сума за периода от четири години е 26,9 млн. лева. Софийското метро се охранява от СДВР още от пускането му. По закон МВР има специални права по отношение на подобни обекти от стратегическо значение.

 

Подобна процедура на договаряне е позволена от закона за обществени поръчки, а метрото в София е определено с акт на правителството като “стратегически обект, който е от значение за националната сигурност на Република България”.

 

Застраховка Гаранция на обществени поръчки

Все по-често в Европейския съюз се ползва гаранция застраховка. Тя служи за осигуряване на качествено изпълнение на обществените поръчки. Припомняме, че от април 2016 година, гаранцията на обществени поръчки може да бъде под формата на банкова гаранция, парична гаранция или застраховка гаранция.

 

Застраховка Гаранция (БОНД) на Инстрейд Застрахователен брокер е един от най-съвременните продукти на пазара. Той предлага гъвкавост и изгодни условия както за изпълнителя, така и за възложителя на обществената поръчка. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top