МВР дава над 29 млн. лева за нови джипове за гранична охрана

Гранична полиция - обществена поръчка на МВР

С обществена поръчка за над 29 млн. лева Министерството на вътрешните работи (МВР) ще осигури нови джипове за охрана на външните граници. По-голямата част от специално оборудваните превозни средства е предвидена именно за Гранична полиция, a 9 от джиповете са за мобилни технически работилници, пише 24 часа.

 

Граничните автомобили задължително трябва да са със задвижване 4х4 и с дизелов двигател. Според техническите изисквания по обществената поръчка, превозните средства трябва да имат поне 600 литра багажник, летни офроуд гуми и по 5 допълнителни зимни гуми на кола.

 

Предвижда се да има радиостанции във всеки автомобил. Очаква се също превозните средства да са оборудвани с таблети с принтери, система за разпознаване на автомобилни номера, както и с допълнителни фарове на покрива. Цялото допълнително оборудване е посочено в техническите спецификации на търга.

 

Процедурата

Обществената поръчка се изпълнява по ускорена процедура, става ясно от документацията. Финансирането на поръчката е по проект на Европейския съюз за охрана на външните граници на страните-членки. До 30 септември новите джипове трябва да са пристигнали в МВР.

 

Подаването на оферти е до 20 март. Критериите за оценка на предложенията на кандидатите са цена и технически данни на автомобилите. Самата обществена поръчка е обособена на 2 позиции.

 

Преди месец МВР обяви обществена поръчка и за закупуване на системи за видеонаблюдение по границите за над 2,5 млн. лева. Видеокамерите ще се използват за установяване или недопускане на незаконно преминаване на държавната граница. С допълнителните системи за наблюдение, МВР цели също да придобие своевременно изпреварваща информация за готвещо се нарушение по границите на страната.

 

Застраховка Гаранция

Инстрейд Застрахователен Брокер припомня, че е задължително предоставянето на гаранция за изпълнение на договора и за гаранционна поддръжка при всяка обществена поръчка. Застраховка Гаранция, въведена в ЗОП през април 2016 г., е един от вариантите наред с парична или банкова гаранция. Застраховките на гаранции са удобен и съвременен продукт, широко разпространен в Западна Европа. За повече информация и оферта, свържете се с Инстрейд Застрахователен брокер.


top