Отмениха обществена поръчка за компютри на военното министерство

обществена поръчка за компютри

Обществена поръчка на Министерството на отбраната за компютри е отменена от ресорния министър Стефан Янев. Търгът е бил на стойност малко над 1,7 млн. лева без ДДС.

 

Поръчката е пусната от предишния военен министър Николай Ненчев, припомня „Стандарт“. Търгът е бил отворен за подаване на оферти от кандидатите за изпълнители до 28 март на тази година. Със спирането на поръчката, обаче, този срок вече не е актуален.

 

Очаква се новият ресорен министър да обяви нова процедура и срокове до една седмица. Причините за спирането на търга са свързани с пропуски при процедурата за освобождаването на границите. Друг аргумент за отмяна е заложеният най-важен критерий за оценка на офертите – “най-ниска цена” на техниката. Според експерти този критерий трябва да бъде сменен с “най-добро съотношение производителност-цена”.

 

Търгът за компютри

Обществената поръчка е за доставка на 1356 настолни компютъра и на 400 лаптопа за нуждите на военното министерство. Доставката трябва да стане в следващите 3 години. Предвидено е през първата година да бъдат осигурени първите 554 настолни и 160 преносими компютри.

 

Сред изискванията за кандидатите са те да имат най-малко 3 изпълнени подобни поръчки досега. Общото количество на предишните търгове следва да бъде в рамките на обявеното.

 

Задължение на изпълнителите е да представят гаранция за изпълнение на обществената поръчка. Тя може да бъде в една от 3 форми – парична, банкова или застраховка гаранция. Застраховка Гаранция е един от най-предпочитаните варианти. В България, тя се предлага от Инстрейд Застрахователен брокер. За повече информация, се свържете с нас.


top