Пловдив приключи обществена поръчка за 3D планетариум

обществена поръчка за 3D планетариум

Гостите на Пловдив до няколко седмици ще имат възможност да се потопят в истинско праисторическо 3D приключение. След приключена обществена поръчка, триизмерен планетариум ще стане част от Природонаучния музей в Пловдив.

 

По дуите на директора на музея Огнян Тодоров, системата вече се инсталира. Очаква се до около 15 дни 3D планетариумът да заработи и пловдивчани да имат възможност да го посетят.

 

Филмът “Морски чудовища” на National Geographic ще бъде първият, който ще се прожектира в 3D планетариума, пише Plovdiv24.bg. “Той е с много визуални ефекти и смятам, че ще постигнем огромен успех”, коментира Огнян Тодоров.

 

Планира сесе следващите филми да бъдат с космическа тематика. Цената на само един филм е между 12 и 18 000 долара, посочи още Тодоров. По думите му 3D планетариумът е изключителна атракция за пловдивчани и гостите  на града.

 

Гаранция за качествено изпълнение

Изпълнителите на обществената поръчка следва да предоставят гаранция за изпълнениет й. Според промените от април 2016 г. тя вече може да бъде под 3 форми- банкова гаранция, парична гаранция и гаранция застраховка.

 

Застраховка Гаранция (БОНД) на Инстрейд Застрахователен брокер е един от най-съвременните продукти на пазара. Той предлага гъвкавост и изгодни условия както за изпълнителя, така и за възложителя на обществената поръчка. Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top