Подготвят поръчка за 20 електробуса и 20 хибридни автобуса за градския транспорт в София

обществени поръчки перник

Тази година ще бъде обявена процедурата за закупуване на 20 хибридни автобуса и 20 електробуса, които ще обслужват линии н а градския транспорт в София. През юни се очаква да стартира процедурата за обществената поръчка за електробусите. До края на годината ще бъде обявена и тази за електробусите.

 

До един месец  пък ще бъде обявена процедурата за закупуване на нови газови автобуси. От днес в столицата тръгва в движение нов електробус, който ще обслужва линия 84. За два месеца е изминал 100 хил. км, разходът му е 13-15 лв. на 100 км при 60 лв. на 100 км при другите автобуси.

 

“Икономията е впечатляваща, но още по-важен е ефектът върху околната среда.”,съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на новото возило, предаде БТА.

 

Програмата за обновяване на градския транспорт в София досега

Тя припомни, че досега Столична община е подменила над 50% от автобусите и около 90% от тролеите.

 

Като част от програмата за обновяване на градския транспорт в София е и поръчката за 13 нови трамвая. Тя беше обявена в началото на февруари с прогнозна стойност 61 млн. лева.  В цената на обществената поръчка Столична община е включила и всички материали и оборудване, необходими за поддръжката на машините. Вече има двама участника за процедурата, обясни столичният кмет.

 

От изпълнителите ще се изисква задължително предоставяне на гаранция за изпълнение на обществената поръчка. Съгласно промените в Закона за обществените поръчки, в сила от април 2016 година, гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция.Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД).  Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top