Започва изграждането на 4 нови метростанции в София в края на април

охрана на софийското метро

Изпълнителите по обществената поръчка за метрото в София започват изграждането на 4 нови метростанции в края на април тази година. Към момента се работи по строежа на 8 спирки от третия лъч на метрото, съобщават от Столична община.

 

Новите 4 станции се намират в отсечката между столичните квартали Овча купел до Горна Баня.  Междувременно продължава изграждането на тунела от третия лъч от Малък градски театър до ул.“Житница“ в кв.“Красно село“.

 

Планира се пускането на първите 12 км от новата линия да стане през август 2019 г. Проектът е първият одобрен по новата оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. През последните години по програмата са изградени повече от 21 км от софийското метро. Това включва цялата втора линия и разширението на първата, при което се осъществи връзка с летището и Централна жп гара.

 

От Столична община съобщават, че проектът се движи в съответствие с предварителния план и договори с изпълнителите на обществената поръка за метрото. От Столична община очакват съвсем скоро Министерски съвет да вземе конкретно решение, за да бъде подписан договора с управляващия орган по европейската оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

 

Гаранция за изпълнение 

С изпълнителите по обществената поръчка за метрото са сключени договори за предоставяне на гаранция за изпълнение. Съгласно промените в Закона за обществените поръчки, в сила от април 2016 година, гаранцията за качество и добро изпълнение може да бъде под формата на парична гаранция, банкова гаранция или застраховка гаранция.

 

Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД).  Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top