Служебният кабинет е обявил поръчки за 112 млн. лв.

обществените поръчи през 2016

Министрите от служебното правителство са обявили обществени поръчки за близо 112 млн. лева по време на управлението си, пише 24 часа. Общо 29 са работните дни, в които кабинетът „Герджиков“ беше на власт – от 27 януари до 10 март тази година.

 

Още в деня на първото извънредно заседание три дни след встъпване в длъжност на служебното правителство са пуснати нови търгове. Единствено 3 министерства не са обявили никакви поръчки за този период – на здравеопазването, на културата и на икономиката.

 

Най-голяма активност в обществените поръчки се наблюдава при Министерството на вътрешните работи. Там има обявени търгове на обща стойност малко над 79 млн. лева. Поръчките са предимно насочени за охрана на границата с Турция. Затова и те минават по съкратената процедура, защото крайният им срок е до септември тази година.

 

В началото на март над 29 млн. лева бяха отпуснати за закупуване на нови джипове на Гранична полиция. Друг търг беше обявен и за техника за видеонаблюдение на границите с предвидени над 34 млн. лева. без ДДС, показва справката. Освен тези две големи поръчки, вътрешното министерство обяви процедура и за създаване на пунктове за наблюдение на границата с Турция, както и за нови автобуси за транспортиране на бежанци.

 

Регионалното министерство по време на служебния кабинет се нарежда на второ място по стойност на обявените обществени поръчки – за над 10 млн. лева. За търгове от администрацията на Министерски съвет са предвидени 8,6 млн. лева.

 

Служебният транспортен министър пък е обявил търгове за закупуване на 2 кораба. Единият е за 5,1 млн. лева, а другията – за 808 хил. лв. За закупуване на самолетни билети и охрана на обектите на спортното министерство е обявена поръчка за 444 хил. лева. Министерството на околната среда пък е обявило поръчка за 50 000 лв. за писане на наредба.

 

ЗАСТРАХОВКА ГАРАНЦИЯ

Инстрейд Застрахователен Брокер припомня, че е задължително предоставянето на гаранция за изпълнение на договора и за гаранционна поддръжка при всяка обществена поръчка. Застраховка Гаранция, въведена в ЗОП през април 2016 г., е един от вариантите наред с парична или банкова гаранция. Застраховките на гаранции са удобен и съвременен продукт, широко разпространен в Западна Европа. За повече информация и оферта, свържете се с Инстрейд Застрахователен брокер.


top