Санират първите 24 блока в Пловдив по обществена поръчка за 22 млн. лева

обществена поръчка за саниране

Започва санирането на първите 24 жилищни сгради в Пловдив. Финансирането е с обществена поръчка за 22 млн. лева по Националната програма за енергийна ефективност.

 

Блоковете трябва да бъдат санирани най-много за 170 дни след сключване на договорите с изпълнителите. До края на тази година  24 стари блока ще имат топлоизолация, PVC дограма, обновени общи части.

 

Всяка от жилищните сгради е със собствена количествено-стойностна сметка на ремонтите. Стойността на санирането за всеки блок варира между 500 000 и 2 млн. лева, пише Marica.bg.

 

Министерството на регионалното развитие е одобрило всяка от офертите на фирмите, както и протоколите за проведена обществената поръчка за саниране. Още преди 2 месеца е била изпратена цялата документация за проекта. По думите на ресорният зам.-кмет инж. Димитър Кацарски санирането започва от следващата седмица.

 

Изпълнение на поръчката за саниране

Вече са информирани и строителните фирми, които са избрани за изпълнители по обществената поръчка за саниране. Те трябва да представят необходимата документация за сключване на договорите и ремонтите могат да започнат.

 

От фирмите се изисква да представят банкови гаранции, че разполагат с финансов ресурс за санирането. Иска се и удостоверение от НАП,  че не дължат пари на държавата и общината, и дори свидетелство за съдимост на собствениците.

 

За още 24 блока в Пловдив са обявени обществени поръчки. По тях вече се приемат и оферти от строителни фирми.

Гаранцията за изпълнение на обществени поръчки може да бъде и под формата на застраховка. Застраховка Гаранция, въведена в ЗОП през април 2016 г., е един от вариантите наред с парична или банкова гаранция. Застраховките на гаранции са удобен и съвременен продукт, широко разпространен в Западна Европа. За повече информация и оферта, свържете се с Инстрейд Застрахователен брокер.


top