Здравното министерство сключи договор за доставка на ваксини за 16,4 млн. лв.

търга за лекарства за 1,3 млрд. лева

С обществена поръчка за 16,4 млн. лева Министерството на здравеопазването намери доставчици на няколко вида ваксини. Това става ясно от обявл191919ението за възложена поръчка, публикувано на сайта на Агенцията по обществени поръчки (АОП).

 

За изпълнител на обособена позиция 5 – доставка на ваксини срещу пневмококи, е избрано дружеството “Глаксосмитклайн”. Стойността на договора е 11,5 млн. лева. Дружеството е сключило договор и за доставка на педиатрична ваксина срещу хепатит тип Б на стойност 2.2 млн. лв.

 

За доставка на ваксина срещу морбили, паротит, рубеола  е избрана фирмата „Стинг“ АД. Цената на договора е 1,7 млн. лева. Заедно с това, дружеството е избрано за изпълнител и по обособена позиция 2 от обществената поръчка на Здравното министерство за още 900 хил. лева.

Гаранция за изпълнение на поръчката

Гаранцията за изпълнение на обществени поръчки може да бъде и под формата на застраховка. Застраховка Гаранция, въведена в ЗОП през април 2016 г., е един от вариантите наред с парична или банкова гаранция. Застраховките на гаранции са удобен и съвременен продукт, широко разпространен в Западна Европа. За повече информация и оферта, свържете се с Инстрейд Застрахователен брокер.


top