Открити обществени поръчки и 1,6 млрд. излишък завещава служебният кабинет

нарушения на обществени поръчки

Няколко важни обществени поръчки и излишък в размер на 1,6 млрд. лева оставя служебният кабинет в края на управлението си. Това посочи служебният премиер Огнян Герджиков при отчета на работата на правителството.

 

Търговете са предимно свързани с председателството на България на Съвета на ЕС. Eдната поръчка е за доставка на мебели и офис техника и оборудване за 2.8 млн. лв. Другата е за изграждането на акредитационна система за 1.4 млн. лв.

 

Следващия кабинет ще трябва да безпечи финансово дейностите по реконструкцията на НДК. Там вече са одобрени всички изисквания по отношение на сигурността, пожарната безопасност, инфраструктура и медиен център. Остава и поръчката за купуване на нов многоцелеви изтребител за Въоръжените сили.

 

Герджиков подчерта добрите резултати при събираемостта от приходната агенция и митниците. От НАП отчитат близо 240 млн. повече събрани данъци, а в митниците цифрата е 375.5 млн. лв. Повече от предвидените средства са събрани в областта на енергетиката от лихви и концесионни такси – близо 1,2 млн. лева, пише Off News.

 

Изпълнение на обществените поръчки

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top