Пуснаха тръжна процедура за пропадналия участък от пътя Видин – Кула – Връшка чука

 

Tръжна процедура за изпълнител на строително-монтажните работи за възстановяване на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука обяви Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

 

Обществената поръчка включва изграждане на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на пътния участък. Предвижда се и реконструкция на компрометирания водосток.

 

Прогнозната стойност е 2 350 600 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение e 110 дни. Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта. Срокът за подаване на офертите е до 17,30 ч. на 19 юни 2017 г.
Интензивни валежи преди три години активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 и предизвикаха пропадане на пътната настилка и Видин – Кула – Връшка чука в един участък. Разрушен е и тръбен водосток при 10-ти км, който не поема повърхностните води.  Така процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка.

 

Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да се предложат конкретни мерки и технически проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък. Авариралата отсечка е между селата Бела Рада и Войница, уточняват от АПИ.

 

Засегнатият участък е затворен за движение, а трафикът на превозните средства е пренасочен по обходен маршрут – по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък. Скоростта е ограничена до 40 км/ч.

Изпълнение на обществените поръчки

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top