Поръчка за 7.4 млн. лв. за каски и бронежилетки пусна МВР

 

Oбществена поръчка за доставка на средства за индивидуална балистична защита – противокуршумни каски и бронежилетки обяви МВР. Тя е на стойност от 7,4 млн. лв., без ДДС, сочи информация на сайта на вътрешното ведомство.

 
МВР планира да закупи до 2000 противокуршумни каски с балистичен визьор, 500 противокуршумни жилетки с тактическо елече и още 4000 противокуршумни жилетки.

 

Търгът е за сключване на рамково споразумение за срок от 36 месеца. Изборът на победител в ще се основава на предложена най-ниска цена.

 

Противокуршумната каска трябва да осигурява 100% защита от преки попадения и рикошети на куршуми с мек сърдечник на пистолетни и револверни патрони. Една от противокуршумните жилетки с тактическо елече струва малко над 1500 лв., без ДДС. Теглото на всяка от тях ще е около 6 кг. Нужните бройки ще са разпределени в размерите – 65% XL, 25% L и 10% XXL.

 

4 млн. лв., без ДДС ще струват на вътрешното ведомство 4000 противокуршумни жилетки. Тежестта на жилетката ще е малко над 4 кг.

 

Понеже защитните средства имат около 5-годишен срок на употреба, всяка година от МВР ще заявяват необходимото им количество каски и жилетки, става ясно от документа.

 

Оферти се приемат до 12 юни.

 

Изпълнение на обществените поръчки

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 

 


top