ДАНС проверява обществените поръчки на община Асеновград

 

Екипи на ДАНС влязоха в oбщина Асеновград, за да проверят документация за обществени поръчки. Причината за проверката е стартирало разследване на длъжностни лица от общинската администрация. Имало данни, че са замесени в корупционни схеми.

 

Образувано е досъдебно производство по случая под наблюдението на Окръжна прокуратура Пловдив.

 

ДАНС Пловдив провежда акцията съвместно с отдел „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР в Града под тепетата. Разпитан е председателя на Областния съвет и бивш кмет  на Асеновград Светозар Шуманов.  Той потвърдил, че агентите на ДАНС се интересуват от всички проекти на общината, начинът по който се реализират и как се взимат решенията за тях в местния парламент.
 

Според него няма нередности в документацията на двете точки от дневния ред на заседанието на местния парламент. Едната се отнася до одобрение на ПУП за сграда, която да има подземни гаражи, а другата е за кредит, който общината е теглила за водния цикъл на града.

 

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия. Извършени са 15 претърсвания и изземвания от различни адреси в София, Пловдив и Асеновград, назначени са и експертизи, съобщиха от държавното обвинение.

 

 

Изпълнение на обществените поръчки

 

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 


top