Обществена поръчка за възглавници и одеяла пусна МВР

Oбществена поръчка за доставка на възглавници, дюшеци, одеяла и спални комплекти за центровете за временно настаняване в София и Любимец обяви МВР.

 

Търгът е за малко над четвърт милион лева без ДДС, а средствата са от фонд “Убежище, миграция и интеграция” на Европейския съюз.

 

Предвижда се с еврофинансирането да бъдат закупени 3900 възглавници, 2280 дюшеци, 3000 одеяла и 2790 спални комплекта.

 

Ще бъдат купени и 300 камери,  чието предназначение ще е граничните полицаи да ги поставят на униформите си по време на патрул.  Една такава камера струва 1500 лв. без ДДС.

Камерите трябва да са с вградена памет за съхранение на данни не по-малка от 32 GB и да осигуряват запис с продължителност от минимум 12 часа. Те трябва да са с вграден микрофон и GPS.

 

160 млн. евро трябва да усвпи страната ни до септември. Средствата бяха договорени преди година като помощ за справяне с миграционния натиск, но към началото на  май сме усвоили едва 1,37% от тях.

 

Изпълнение на обществените поръчки

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 


top