Електробуси в София най-рано догодина

Обществената поръчка за закупуване на нови електробуси на Столична община ще се осъществи най-рано другото лято. Така столицата ни ще остане без еко автобусите по време на българското председателство на ЕС.

 

Плановете за закупуване на изцяло екологичните автобуси остават, но реализацията им ще е възможна най-рано през лятото на 2018-а, стана ясно от думите на шефа на Столичния автотранспорт Слав Монов пред „Дарик”.

 

По думите му се очаква през юни да бъде обявена обществена поръчка за доставка на нови 20 електробуса. Процедурата обаче трае от 3 до 6 месеца, а доставката може да отнеме половин година. Така столицата ще се сдобие с новите електробуси чак другото лято.

 

“В момента се подготвя и другия месец ще бъде публикуван план, след одобрение на Столичния общински съвет.  Все пак има законно установени срокове, които трябва да спазваме. Въпрос на процедура е. По принцип една процедура трае около 3 до 6 месеца. Доставката е 6 месеца, тоест оптималният срок е година или другото лято”, каза Монов. По всяка вероятност 20-те автобуса на ток ще са от Китай.

 

Изпълнение на обществените поръчки

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top