Обществена поръчка за електронни гривни за осъдени стартира другата седмица

Обществена поръчка за изработка, доставка и закупуване на електронни гривни за проследяване на осъдени и обвиняеми ще бъде обявена в началото на другата седмица. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева.

 

Под думите й администрацията на Министерство на правосъдието е забавила тази обществена поръчка.

 

Според правосъдния министър у нас има проблеми с контрола на домашния арест. За бързото въвеждане на проследяващите устройства Цачева вече е извикала на среща във ведомството представители на администрацията на затворите и специалисти от Агенцията за електронно управление.

 

„Има техническо задание за поръчката и съм дала указания то да се прецезира, за да е готово до края на седмицата”, каза Цачева, цитирана от „24 часа”.

 

Вчера Цачева обеща, че електронни гривни ще следят и условно-предсрочно освободените. По думите й поправката в закона, станала известна като „Наглите”, е възприета от осъдително решение срещу България в Страсбург по делото „Нешков и други”. Тази поправка която позволява на затворници сами да изпращат молби до съдая за освобождаването си.

 

Изпълнение на обществените поръчки

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 


top