Община Хасково пуска обществена поръчка за нови кладенци

Община Хасково ще обяви обществена поръчка с пряко договаряне за изграждането на 8 кладенеца за питейна вода. С това се очаква да бъде решен проблемът с водния режим в града.

 

Прогнозната стойност на поръчката ще е 800 000 лв. А средствата са осигурени, след като правителството отпусна 2 млн. лева.

 

Процедурата е избрана, за да се пести време.  Поканени са 10 фирми, за които община Хасково е преценила, че разпологат с необходимото оборудване, коментира заместник-кметът Евгени Консулов, цитиран от „Дарик”.

 

Водоподаването от днес се спира за 12 часа, като градът е разделен на 5 района. До 20 часа вода няма да има в кварталите: “Орфей”, част от кв. “Република” (блоковете по ул. “Акация” и бул. “Васил Левски”), комплекс “Фантазия”, “Тенис кортове”, част от жилищен район “Кенана” – имотите, разположени над ОУ “Любен Каравелов” до напоителния канал, част от кв. “Любен Каравелов” – блоковете по ул. “Видин”, “Сливница”, “Щерю Вапцаров”, “Стара планина”.

 

Режим няма да има само в част от центъра на града и в Южините квартали. До проблема се стигна, след като бяха запечатани водоизточници заради завишено количество уран.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top