160 камери ще монтират в Хасково

160 камери за видеонаблюдение за 305 000 лв. ще бъдат монтирани в Хасково, обявиха от общината. Обществената поръчка за избор на изпълнител ще бъде обявена до края на месеца.

 

На 48 точки в Хасково ще бъдат разположени камерите. Осем от тях ще бъдат монтирани на входовете и изходите на града. Целта е камерите да засичат скоростта и да записват номерата на преминавашите автомобили. Други осем амери ще бъдат монтирани в центъра на областния град. Останалите 32 точки с видеонаблюдение ще са по кръстовища и пътни артерии.

 

Предстои да бъде изграден контролен център, който ще има връзка с полицията.

 

Софтуерът може да разпознава къде има струпване на хора или изоставени предмети и да изнася на мониторите изображенията от съответните камери. Предвижда е вбъдеще да бъдат монтирани още камери по училищата, детските градини и обществени сгради.

 

От община Хасково предлагат ремонт на улици по селата за 500 000 лв, за което също предстои провеждането на търг. Върви обществена поръчка за ремонт на градски улици на стойност 950 000 лв. Има и поръчка за пътната мрежа от Хасково към селата за 1.2 млн. лв.

 

Изпълнение на обществените поръчки

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 


top