Община Пловдив обяви поръчка за проект на стрелбище

Община Пловдив обяви обществена поръчка за технически проект на стрелбище за 30 000 лева. Стрелковият комплекс ще заема площ от 2 дка в близост до залите Колодрума и Академик.

 

Техническото задание, с което трябва да работят проектантите, включва комплекс от 1.9 дка. В него ще има полуоткрито стрелбище с 50 коридора по 25 метра за различи видове стрелба с пистолет, както и олимпийските дисциплини, съобщава trafficnews.bg.

 

Очаква се стрелбището да е най-голямото у нас. На него ще могат да се провеждат както републикански, така и състезания от международен мащаб.

 

Финансирането за строителството  ще се търси по няколко линии –  от Община Пловдив и от Министерството на отбраната, обясни председателят на АСК „Тракия” Камен Шишманов. По думите му подобен проект би струвал между 1.5 и 2 млн. лева. Той се надява до една година комплексът да бъде построен.

 

От стрелковия клуб ще дарят мишените и апаратурата, нужни за провеждането на състезания и тренировки, чиято стойност също е значителна.

 

Има изготвена концепция за военно-патриотичен комплекс на същото място. Шишманов е разговарял със зам.-министъра на отбраната Анатолий Величков. Очаква се проектът да бъде изпратен във военното министерство.

 

Разговори са били проведени и с бригаден генерал Явор Матеев, който е началник на 68-а бригада „Специални сили” в Пловдив. Офицерът също е прегърнал идеята за подобен комплекс.

 

Идея има и за втори етап – направата на модул за стрелба на 50 метра с пушка, в близост до основното стрелбище. Но за него ще се работи след завършването на комплекса.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top