Обществените поръчки за ремонт на НДК ще разследва парламентарна комисия

Oбществените поръчки за ремонт на НДК във връзка с Председателството на Съвета на ЕС ще проверява парламентарна комисия. Това решиха депутатите след скандала с уволнението на директора на двореца Мирослав Боршош.

 

Той беше уволнен от министъра на председателството Лиляна Павлова. Но  впоследствие премиерът Бойко Борисов го върна на поста.

 

Анкетната комисия беше предложена от БСП. Още на следващия ден беше вкарана в дневния ред на парламента и получи подкрепа на ГЕРБ, пише dnevnik.bg.

 

Kомисията e съставена на пропорционален принцип. ГЕРБ ще имат мнозинство с 10 от 19 депутати в нея.

 

Комисията ще работи един месец. Неин председател ще бъде народният представител от ГЕРБ Диана Йорданова.

 

Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат- Снежана Дукова, Диана Саватева, Младен Шишков, Петя Аврамова, Георги Динев, Дилян Димитров и Тома Биков.

 

От БСП – Атанас Костадинов, Румен Гечев, Жельо Бойчев, Никола Динков, Любомир Бонев и Димитър Георгиев.

 

От “Обединени патриоти” – Йордан Апостолов и Маргарита Николова. От ДПС – Велислава Кръстева и Адлен Шевкет.

 

От “Воля” член на комисията ще бъде народният представител Дора Христова.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top