10 автобуса под наем за спешни случаи за градския транспорт във Варна

10 автобуса чрез обществена поръчка ще наеме фирма “Градски транспорт” във Варна. Целта е те да бъдат пускани по градските линии в случай на спешна нужда, когато някое от старите возила излезе от строя. Това съобщи шефът на фирмата инж. Злати Златев, цитиран от Varna24.bg.

 

Стойността на поръчката е 114 хил. лв. А срокът за наемане е една година. Средствата са осигурени от бюджета на общинския превозвач.

 

“Автобусите не достигат. Имаме 70 нови и 69 стари, част от които от 94 г. Някои от тези стари автобуси са с над 1,5 млн. км. пробег. Постоянно аварират, създават проблеми. Ремонтът е скъп. В същото време нямаме резерв от автобуси, които да пускаме, когато някой от нашите излезе от строя. Затова се налага да наемем спешно поне 10 автобуса, които да бъдат с климатик и други екстри”, кометира инж. Златев.

 

Той посочи, че тече и обществена поръчка за закупуването на нови 15 автобуса на обща стойност около 6 млн. „Ако има оферта за по-ниска цена може да купим и до 18 автобуса”, посочва инж. Златев.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top