Подготвя се обществена поръчка за газовата връзка с Гърция

Подготвя се възлагането на обществени поръчки за избор на изпълнител на газовата връзка с Гърция. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на четвъртото заседание на Групата на високо равнище на инициативата за газова междусистемна свързаност в Централна и Югоизточна Европа (CESEC) в Букурещ.

 

“Интерконекторът Гърция-България е стратегически не само за страната ни, но и за региона на Югоизточна Европа. След като през изминалите 2 години се свърши сериозна работа, сега проектът се намира на много важен етап от своето развитие. През октомври ще бъде възложена обществената поръчка за избор на инженер-консултант. А през ноември ще стартират процедури за избор на доставчик на тръбите и на строител”, каза министър Петкова.

 

По думите й от миналата седмица е факт и разрешението за строеж на интерконектора на българскатеритория. Подобна процедура тече и за гръцката територия.

 

„Това показва, че реализацията на газовата връзка Гърция – България е необратим процес. Очаква се въвеждането му в търговска експлоатация да е през 2020 година”, каза енергийният министър.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top