11 фирми – мераклии да правят детски площадки в Хасково

11 фирми кандидатстват по обществена поръчка обявена от община Хасково за изграждането на 8 детски и спортни площадки в областния град. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Някои от площадките ще са на мястото на вече съществуващи. Заедно с поставянето на съоръженията за игра на децата ще се облагородява и пространството около тях. Пример за това е площадката в кавратал „ Хисаря“ където освен детски кът ще бъде изградена зона за отдих.

 

Комисия с председател зам.-кмета Велин Балкански днес отвори 30 подадени оферти за обособените 8 позиции.

 

На откритото заседание присъстваха представители на някои от фирмите и журналисти. Някои от фирмите кандидатстват за изграждането и на 8-те площадки, други на част от тях затова броят на офертите е по голям от броят на фирмите участнички.

 

Детски площадки ще бъдет изградени в кв.“ Болярово“ където стойността на проекта е за над 90 хиляди лева.Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св.Харалампии“, „ Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“.

 

Втората позиция е за площадка между улиците „ Поройна“, „ Сливница“,“ Ген.Радецки“ и „ Мадара“, за нея са определени над 97 хиляди лева.

 

Трета обособена позиция е детска площадка между улиците „ Червена стена“ и „ Панорама“ за която са отделени повече от 66 хиляди лева.

 

Ще се облагороди и мястото между улиците „ Добруджа“, „ Веслец“ и „ Епископ Софроний“ .Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания сумата за това благоустрояване е 37 550 лв.

 

Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ , и „Люлин“ южно от гаражите на улица „Родопи“ за там са предвидени 40 хиляди лева.

 

Площадката в квартал „ Хисаря“ е в края на улица „Пещера“ до блока.Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенисмаса. Там е предвидено и цялостно озеленяване с храсти и дървета.Сумата за този ремонт е над 136 хиляди лева.

 

Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „ Витоша“, „ Цар Калоян“ бул.“Стефан Стамболов“ за там са предвидени над 37 хиляди лева.

 

Планирано е облагородяване и на простраство между улиците „Каменна“ , „Охрид“ и „ Стоян Заимов“, освен нови стълби от южната страна там ще има фитнесуреди на открито върху специална настилка,там ще се подменя час тот настилката и ще се изградят и три паркоместа. Стойността на този порект е 17 102 лв.

 

Изпълнителите на ремонтите трябва да бъдат определени от комисията до 31 януари 2018 година.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top