Близо 12 млн. лв. ще излезе ремонтът на пловдивския пл. „Централен”

Близо 12 млн. лв. ще струва ремонтът на пл. „Централен” в Пловдив. Обществената поръчка е на финалната права и съвсем скоро ще бъде обявена.

 

В тази сума са включени основен ремонт на подлеза под Централна поща на ул. “Гладстон” до бул. “Цар Борис III Обединител” и реставрацията на археологическия комплекс “Римският форум на Филипопол” от южната и западната страни.

Поръчката е за инженеринг – проектиране и изпълнение на строително-монтажните работи. Северната страна на Форума не е включена в поръчката, защото ще се проектира отделно. На това място, където миналия петък започна разчистването на четирите магазина, предстои проучване.

 

Археолозите трябва да разкрият последния участък от Форумния комплекс точно до площада. При реконструкцията към разкопките ще се изгради стълбище по подобие на Римския стадион, за да могат туристите да слизат безпроблемно и да разглеждат античните градежи.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top