Жалби срещу обществени поръчки бавят магистралата от София до Калотина

Жалби срещу обществените поръчки за изграждане на магистралата от София до Калотина ще забавят старта на строителството.

 

Фирма “Г2А” е поискала от Комисията за защита на конкуренцията временно да бъдат блокирани действията по двата търга за аутобана, съобщава „24 часа”.

 

Срокът за произнасяне на КЗК зависи от вида на съответното производство. В това по Закона за обществените поръчки срокът е едномесечен от образуване на производството. Когато в жалбата е направено искане за налагане на временна мярка спиране на процедурата, КЗК се произнася в 7-дневен срок от образуването на производството.

 

Стойността на единия участък е 117 млн. лв. Той е между Драгоман и Сливница. Отсечката трябва да се приведе към магистрални габарити, се посочва в заданието.

 

Другата блокирана поръчка е за 141,7 млн. лв. и е за 14,5 км, които започват от Калотина. Планира се отсечката да е с по две ленти в посока и една аварийна.

 

В отделни участъци ще бъдат подобрени геометричните елементи за постигане на проектна скорост от 100 км/ч, уточняват от АПИ. Поръчката трябва да бъде изпълнена в рамките на 852 дни, или 2 години и четири месеца. Това означава, че най-рано през 2020 г. пътят за Сърбия ще е по-широк

 

Част от средствата са осигурени от механизма “Свързана Европа”. Крайният срок за подаване на оферти бе 13 ноември.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top