Обявиха търг за доставка на тръбите за газовата връзка с Гърция

Обявиха обществена поръчка за производство и доставка на тръби за изграждането на междусистемната газова връзка България-Гърция. Търгът се провежда от проектната компания “Ай Си Джи Би” (ICGB) , която реализира строежа и ще оперира след това газопровода.

 

За осигуряването на тръбите са предвидени 60 млн. евро без ДДС, а срокът за изработката им е 12 месеца от възлагането на договора, съобщи компанията, в която половината дял е на “Българския енергиен холдинг”, а останалият на италиано- гръцкото дружество “Посейдон”.

 

Процедурата ще се проведе в два етапа с предквалификация на участниците.

 

До 1 февруари 2018 г. ще приемат заявленията на кандидатите да се включат в селекцията, за 1 март е предвидено да започне вторият етап от търга и искането на индикативни оферти, обясни Теодора Георгиева, изпълнителен директор на дружеството от българска страна пред Mediapool.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top