Община Варна, ЧЕЗ и ЕСО са най-големите възложители на поръчки през 2017 г.

Община Варна, “Електроенергийният системен оператор” и ЧЕЗ са най-големите възложители на обществени поръчки за 2017 г.

 

Досега ЕСО е обявил 387 търга, морската ни столица – 386, а ЕРП-то – 300, показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

 

От началото на 2017 г.  до момента са обявени около 5000 поръчки за над 6.5 млрд. лв. Това е повече от цялата минала година – до края на 2016 г. общата сума за доставка на стоки и услуги е била 6.1 млрд. лв. Сключените договори са малко над 20 000.

 

По традиция най-високите отделни суми са по строителни договори. Общо за сектора сключените обществени поръчки са за над 2 млрд. лв. Контрактите за сектора на услугите са за над 1.3 млрд. лв. Като цяло най-голяма е сумата по договори за доставки – около 2.7 млрд. лв., показват още данните на АОП, цитирани от в. “Сега”.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top