Частично бедствено положение в Пазарджик заради обществена поръчка

Частично бедствено положение обяви община Пазарджик, за да може да подпише договор с фирма, която да работи на новото регионално депо за отпадъци. Мярката е в сила от днес до 5 януари 2018 г., съобщиха от общината.

 

След 31 декември 2017 г. старото сметище на Пазарджик трябва да бъде затворено. Новото депо, което ще приема боклука на общината и още няколко населени места в региона, е готово. То обаче не може да се ползва, тъй като няма подписан договор с фирма, която да оперира съоръжението.

 

Причината е, че обществената поръчка се обжалва. За това община Пазарджик обявява бедствено положение. Това ще даде възможност за подписване на договор с оператор на депото без обществена поръчка.

 

Зам.-кметът на града Петър Петров обясни, че бедственото положение вероятно ще отпадне, когато се подпише договор с оператора на сметището по обжалваната обществена поръчка. До тогава работата ще се върши от фирмата, избрана в условията на криза и без конкурс.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 


top