Няма да има поръчки за поддръжка на оградата по границата

Няма да се обявяват обществени поръчки за поддръжка на оградата по границата. Това решиха депутатите с промени в Закона за обществените поръчки, внесени от ГЕРБ и Обединени патриоти, съобщава “24 часа”.

 

В мотивите на законопроекта е разписано, че промените ще спомогнат за облекчаване на процеса за поддържане на възпрепятстващата способност на съоръжението и своевременно възстановяване на нарушения, причинени от различни природни стихии.

 

“Ще се оправи една грешка. Съоръжението чака и има нужда от поддръжка. Вече са минали 10 месеца, откакто оградата е изградена изцяло. Всички повреди до момента са отстранявани от фирмите, които са я изградили, без да им бъде заплащано, на добра воля. Това не може да продължава”, каза вицепремиерът Валери Симеонов и призова за приемане на промените. Той уточни, че се губи много време за обжалване на обществените поръчки за съоръжението.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 


top