Община Шумен подменя улично осветление

Община Шумен обяви обществена поръчка за подмяна на част от уличното осветление в града. Подмяната на осветителните тела и системата за управление ще струват 2.440 млн. лв. с ДДС. Парите са от бюджета на общината.

 

Осветителни тела ще се сменят по 6 улици или части от улици – целият булевард “Симеон Велики” от входа на града в Тракийския до автобусния обръщач на ул. “Раковски”, участъкът от 5-ти километър до кръстовището с ул. “Марица” при Гръцкия блок, ул. “Марица” в участъка от паметника на 5-ти полк до ул. “Невен” и надолу по ул. “Климент Охридски” до бул. “Симеон Велики”, бул. “Ришки проход” от кръговото кръстовище на “Бадема” до табелата за край на Шумен, както и пътят от града до кв. “Дивдядово”.

 

Изискването е осветителните тела да са LED и да имат среден технически живот най-малко 40 000 часа.

 

Предвидено е и внедряване на система за автоматично управление на уличното осветление в изброените участъци.

 

Предвижда се подмяна на стълбове и кабели.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top