Община Хасково прави 8 детски площадки

Община Хасково сключи договорите с четири фирми, определени след обществена поръчка, за изграждане на 8 детски площадки. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Някои от площадките ще са на мястото на вече съществуващи. Заедно с поставянето на съоръженията за игра на децата ще се облагородява и пространството около тях.

 

Детски площадки ще бъдат изградени в кв.“ Болярово“ където стойността на проекта е за над 64 хиляди лева. Там ще се облагороди изцяло мястото между улиците „Св.Харалампии“, „ Априлско въстание“ и „ Хан Пресиян“.

 

Втората позиция е за площадка между улиците „ Поройна“, „ Сливница“,“ Ген.Радецки“ и „ Мадара”.,изпълнителят е подписал договор за ремонт на стойност 67 214 лева.

 

Трета обособена позиция е детска площадка между улиците „ Червена стена“ и „ Панорама“, за която са отделени 46 372  хиляди лева.

 

Ще се облагороди и мястото между улиците „ Добруджа“, „ Веслец“ и „ Епископ Софроний“ .Там съоръженията за игра са предвидени така, че да могат да се използват и от деца с увреждания сумата за това благоустрояване е 36 743 лв.

 

Ще се обнови и детската площадка между улиците „Ангел Войвода“ , и „Люлин“ южно от гаражите на улица „Родопи“ за там са предвидени 29 486 хиляди лева.
Площадката в квартал „ Хисаря“ е в края на улица „Пещера“ до блока.

 

Освен съоръжения за игра на децата ще има кош за стрийтбол и тенисмаса. Там е предвидено и цялостно озеленяване с храсти и дървета.Сумата за този ремонт е 95 409 хиляди лева.

 

Нови съоръжения за игра на децата ще има и в междублоковото пространство на улиците „ Витоша“, „ Цар Калоян“ бул.“Стефан Стамболов“ за там са предвидени 29 510  хиляди лева.

 

Планирано е облагородяване и на пространство между улиците „Каменна“,  „Охрид“ и „ Стоян Заимов“, освен нови стълби от южната страна там ще има фитнес уреди на открито върху специална настилка,там ще се подменя час от настилката и ще се изградят и три паркоместа. Стойността на този проект е 13 516 лв.

 

Прогнозтата цена на обществената поръчка за осемте площадки бе 524 378 лева.Сключените договори са на обща стойност 373 155лв. Средствата са от бюджета на общината. Срокът на изпълнение на договорите е между 60 и 180 дни.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top